The Colours of Million Memories


By: Ayah and Mama Niesreena

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 6-Aug-2007 00:01 Email | Share | | Bookmark
8 bulan si Niesreena

Si nakal ni....
Suka main dengan towel yang berwarna-warni
Dan suka golek-golek atas katil
View all 20 photos...
Niesreena dah masuk 8 bulan. Dah besar kan? Kejap jer rasa dah 8 bulan dah si kecik nie. Banyak perkembangan terbaru Niesreena dalam sebulan dua ni.

First sekali, as I wrote in my post before, Niesreena dah ada gigi pertamanya! Dan sekarang ni, sebatang lagi gigi Niesreena sedang nak tumbuh, menyebabkan gums Niesreena bengkak sekali lagi. Tapi alhamdulillah, setakat ni Niesreena tak demam dan meragam teruk. Cuma kengkadang tu Niesreena nangis sekejap-sekejap, mungkin bila terasa gums dia sakit. Sejak-sejak ada gigi ni lagi ligat Niesreena nak mengigit-gigit. Dah tu gigit geram pulak tu. Kelakar bila tengok muka dia yang tengah geram tu. Beria-ria dia gigit.

Niesreena jugak dah pandai bergerak ke depan ketika meniarap dan juga berjalan. Laju pulak tu gerak dia. Lebih-lebih lagi kalau aku buka pintu, laju jer Niesreena gerak ke pintu, nak keluar.

Niesreena pantang kalau orang ambil barang yang sedang dia pegang. Terutamanya kalau rampas jer. Nanti mesti dia jerit. Kalau mintak elok-elok, insya Allah, Niesreena akan bagi… J

Kalau tak suka atau tak nak, Niesreena akan geleng kepala. Begitu jugak kalau ayah atau mama kata ‘tak nak’, nanti Niesreena akan geleng jugak. Kalau ayah atau mama kata ‘aaaa ayah’ atau ‘aaaa mama’, Niesreena akan sua tangan dia kat mulut ayah atau mama. Konon-konon nak suaplah. Tapi yang paling aku tak tahan bila tangan dia dah sampai kat mulut kitorang, nanti dia cekau pulak. Sakit tuuuuu…

Makin kuat membebel. Ntah apa-apalah yang dia bebel. Pagi-pagi lagi bila dia dah bangun, terus jer membebel. Kengkadang tu tak bukak mata lagi dah bebel. Mungkin Niesreena nak ikut jejak langkah ayahnyer yang suka membebel dan kerja pun membebel gak. Huhuhuhuhu….

Niesreena dah pandai pegang botol susu sendiri. Tapi malas. Kengkadang jer dia nak pegang, kalau pegang pun jap tu dia tarik-tarik botol tu dari mulut dia pastu dia gelak. Mesti dia gelakkan mak ayah dia yang terpaksa pegang botol susu dia tiap masa.

Banyak lagi development Niesreena kalau aku nak senaraikan kat sini.






Anyway, heppie 8 months young my little angel! Mama & ayah luv you sooooo much!


Sunday, 5-Aug-2007 10:05 Email | Share | | Bookmark
City Walk---the semi-professional tourist guide (PART DUO)

es tellah!!
 
es Reenah!!
View all 31 photos...

yeepp, after we done at Yarra River, each of us felt a bit hungry eyy..so, way to go to Es Teler. Never eat here b4, Kak Thasa suggested it for our lunch today. Splendid Indonesian food!wallaaahhh!!

Then, we went to Laguna--Asian junk food and rempah ratus Heaven!

Hmmm...we'll never get bored when doin' our excursion in CBD, never mate!!

--ayah Niesreena--



Sunday, 5-Aug-2007 10:02 Email | Share | | Bookmark
City Walk---the semi-professional tourist guide (PART UNO)

way to go to CBD
 
Swanston St
View all 45 photos...
on the lovely 5th august, even it's a bit cloudy on that day, the three of us and Kak Thasa and our new Melburnian Kak Amy went to the Melbourne CBD. Our main intention is to show Kak Amy some attractive spots in the heart of the city. Quite cool and windy since the winter is still around. But, it's still a nice walk for all of us that day.

Enjoy..!!

-Ayah Niesreena--





Saturday, 4-Aug-2007 11:30 Email | Share | | Bookmark
To the Preston market for the last time!

Ready to go!
Sempat bergambar plak
Niesreena pakai baju tebal sebab cuaca sejuk sangat
View all 32 photos...
Yup! Today was the last time we went to the Preston market to buy some halal meats and groceries before we fly back to Malaysia. May be after this we will come again to Preston after we're come back from Malaysia on November. Yahooooo...

Entry cali ni, banyak gambar mama because the photographer forgot to take the pic of himself. Hahhahaha...








Thursday, 2-Aug-2007 00:05 Email | Share | | Bookmark
HEADING TOWARDS ACADEMIC SUCCESS PART III--GSM & DA SURROUNDINGS

 
gsm multicultural family
 
View all 29 photos...
this is my 2nd house here in melbourne...GSM.





god bless all of us!!

-neezam-


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net