The Colours of Million Memories


By: Ayah and Mama Niesreena

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-May-2007 10:39 Email | Share | | Bookmark
Niesreena dah 5 bulan!

Aku selalu cerita kat Niesreena sebuah cerita...
Tentang seorang seorang baby...
Yang sangat comel...
View all 34 photos...
Hari nie Niesreena dah 5 bulan. Dah besar dah anak mama dan ayah nie. Rasa macam sekejap jer. Rasa macam baru jer keluar dari operation theater bersalinkan Niesreena. Alhamdulillah Niesreena seorang baby yang comel dan bijak. Niesreena cepat belajar benda baru. Makin besar makin banyak gelagat dan keletah dia. Sekarang ni Niesreena dah kurang tidur siang sebab... dia nak mainnnnn jer. Kitorang yang penat nak melayan Niesreena. So, sebuk atau tak, terpaksa jugak kitorang meluangkan masa untuk melayan keletah Niesreena sebab Niesreena tak suka main sorang-sorang. Waktu minum susu pun suka main-main; kejap hisap susu then gelak-gelak then hisap balik then luah semula then nak isap lagi. Ish... macam-macam... penat gak layan Niesreena tapi seronok! Niesreena sayang... Happie 5 months old!!!





Sunday, 15-Apr-2007 00:30 Email | Share | | Bookmark
Bbbbbbrrrrrrrrrrrrr... Niesreena yang suka menyembur

Habis air liur satu muka
Sedia...
Mula... sembur...
View all 12 photos...
Nak tahu tabiat baru Niesreena? Geram sangat! Hehehehhe... Niesreena suka menyembur. Biler Niesreena start menyembur, it will takes few minutes untuk dia berhenti! Habis air liur dia merata-rata kat muka. Kitorang pun selalu jadi mangsa semburan Niesreena. Bukan geram aper, cuma geram tengok muka Niesreena biler tengah menyembur tu. Sampai merah-merah muka dia. Dan biler aku tegur Niesreena supaya berhenti menyembur, dia akan menyembur lebih lagi dan kengkadang tu dia akan senyum. Ya Allah! Comel sangat! Seronok betul melayan kerenah Niesreena...

Hmmmm... pernah tak dengar orang tua kata 'kalau baby suka menyembur, nanti rambut emaknyer akan gugur'? And it's really happened to me...





Wednesday, 11-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Niesreena dah mula makan solid food

 
Yummie...
 
View all 15 photos...
Usia Niesreena dah mencapai 4 bulan. So kitorang dah bagi Niesreena makan solid food, once for two days. Sebelum ni aku selalu bagi Niesreena jilat-jilat jer macam-macam jenis buah; sajer nak bagi Niesreena tau macam mana rasa buah, dan rasa manis, masin, masam. Buat masa ni kitorang bagi puri sayuran tapi beli yang dah siap jer. Alhamdulillah... nampaknyer Niesreena boleh terima solid food. Mulut ternganga jer biler tengok sudu nak disuakan ke mulut dia. So, sekarang ni selain susu formula S-26, Niesreena dah makan puri sayuran dan buah-buahan sebagai makanan tambahan. Makin tembam dan semangatlah anak mama dan ayah lepas ni.



Monday, 9-Apr-2007 13:00 Email | Share | | Bookmark
Niesreena with her yellow fish teether

Comeynyer dia...
Nak fish!
Yum... yummm...
View all 6 photos...
Niesreena dah kenal dengan teether dia ni. Kalau Niesreena nampak jer fish dia nie, lidah dia dah mula menjilat-jilat. Tak sabar nak geget-geget dan jilat-jilat fish.




Monday, 9-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sleeping my baby... sleeping my hubby...

Nyenyaknyer dia...
Ayah pun tertidur sama
Ayah terbangun sambil kesat ayaq liuq basi... Hehhehe...
View all 9 photos...
Menidurkan baby Niesreena memang kepakaran hubby tercinta. Kalau Niesreena nak tidur jer memang biasanya aku pass kat hubby. Hhehehehhe... Dodoi kejap jer Niesreena akan tertidur. Niesreena susah nak tidur kalau ditepuk atas katil, tapi Niesreena suka didodoi sambil didokong. Hmmmm... sekejap jer Niesreena akan tertidur. Sleep well sayang. ZZZZZZzzzzzzz...



[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net