The Colours of Million Memories


By: Ayah and Mama Niesreena

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Aug-2007 00:03 Email | Share | | Bookmark
HEADING TOWARDS ACADEMIC SUCCESS PART II--A WALK TO GSM

leaving the agora
 
another 50 steps to the child care centre
View all 21 photos...
2nd part thru the campus of LTU...this time i'm heading to my skul, Graduate School of Management.



enjoy...

-neezam-


Thursday, 2-Aug-2007 00:02 Email | Share | | Bookmark
HEADING TOWARDS ACADEMIC SUCCESS--A WALK IN LA TROBE UNIVERSITY

LTU--proud 2 be here!!
entrance of LTU Bundoora
bus stop
View all 36 photos...
since this photo blogging account is shared between mama niesreena and ayah kepada anak dia yang pertama, so I think that I have a fair chance to share my daily experience walking through my campus with everybodi, gash...



Well, in order to reach my school that situated at the back side of the main campus in Bundoora, I need to pass through the campus with lots of scenaric spots here. As one of the citizen of LTU a.k.a La Trobians, I admit that this campus holds it's pride not only based on its academic excellencies and it's academicians intelligence, but also reflected by its ground attractions...so, let's follow my path through La Trobe University!!!


Wednesday, 1-Aug-2007 00:01 Email | Share | | Bookmark
Niesreena enjoying her rusk >> sleeping >> laughing...

 
Mari geget-geget rusk!
 
View all 24 photos...
Ada-ada jer gelagat Niesreena yang mengelikan hati mama dan ayah. Sambil makan boleh tertidur dan sambil tertidur boleh pulak tergelak-gelak. Bukan senyum tau... gelak. Memang gelak tahap terkekeh-kekeh. Kitorang pun ikut tergelak sekali dengan keletah Niesreena ni.

Ni ada rakaman video Niesreena ketawa ketika sedang tidur
http://www.youtube.com/v/mxBeFIz9f3w


Tengoklah Niesreena makan... Comot betul!




Tertidur sambil tergelak-gelak...


Sunday, 29-Jul-2007 00:01 Email | Share | | Bookmark
Makan sampai tertidur-tidur

 
Sedapnya Niesreena geget-geget rusk tu...
 
View all 18 photos...
Tengoklah Niesreena ni, sampai tertidur ketika makan rusk dia. Comot-comot plak tu. Dah tu sikit punya kuat dia genggam rusk dia tu walaupun dah tertidur. Niesreena... Niesreena...

Niesreena ni memang mudah tertidur kalau kat pangku ayah. Mungkin sebab perut ayah yang empuk tu kot. Hehhehehehe...


Sedapnya geget-geget rusk

Ngantuklah pulak...

ZZZZzzzzzz... Tapi rusk still kat mulut...

ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz... mesti tengah mimpi makan rusk lagi...


Wednesday, 25-Jul-2007 00:01 Email | Share | | Bookmark
Niesreena punyer yum yummie!!!

Organic rice cereal
Multigrain banana breakfast
Organic mango & apple cereal
View all 9 photos...
Inilah antara menu Niesreena hari-hari; Heinz cereal and vege puree and custard. Niesreena makan 2 kali sehari; sekali pagi dan sekali malam dan biasanya menyusu 4 - 5 kali sehari. Alhamdulillah, sejak bagi solid food waktu malam, Niesreena jarang terjaga malam macam dulu. Semenjak Niesreena masuk 4 bulan kitorang hanya bagi Niesreena makan pagi je, tu pun hanya bagi vege puree jer, tak bagi cereal, tapi sejak masuk usia Niesreena 6 bulan kitorang dah bagi Niesreena makan 2 kali sehari.

Niesreena tak suka makan rice cereal yang plain atau dicampur dengan susu, nanti dia luek dan tak makan. Niesreena suka makan rice cereal dicampur dengan vege atau fruit puree. Bau makanan nie pun sedap, lebih-lebih lagi custard, lagilah tambah selera Niesreena untuk makan.

Kalau waktu Niesreena main-main atau duduk dalam walker, kitorang bagi Niesreena 'teething rusks' untuk Niesreena gigit-gigit. Mula-mula dulu Niesreena suka, tapi nampak gayanya sekarang Niesreena dah bosan. Siap campak-campak lagi. Nanti mama cari rusk perisa lain plak ye sayang...



Setakat nie Niesreena masih lagi vegetarian. Aku tak kenalkan Niesreena dengan daging-daging atau ikan lagi. Sebab semua makan Niesreena aku beli yang dah siap jer. Tinggal bancuh jer. Thanks to Heinz. Senang!!! Mungkin nanti balik Malaysia boleh mintak tolong mak dan mak mertuaku ajar aku untuk sediakan makanan Niesreena. Home made nyer bubur yer.



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net